Онлайн присъствието и изграждането на виртуална идентичност стават задължителни за всеки тип бизнес. И докато повечето собственици постепенно осъществяват транзицията, все още има професионални прослойки, които не подозират за пълния потенциал на уеб сайтовете. Следният кратък разбор на 5 специфични професии доказва хипотезата ни, че уеб страниците са универсално решение за разрастване на бизнеса!


5. Агенти на недвижими имоти

Обикновено агентите на недвижими имоти разчитат на агенцията, за която работят, да публикува техни биографии на съответния фирмен сайт, но следните няколко причини са повече от добри доводи за създаването на личен сайт. На първо място, по този начин се придобива пълен контрол върху онлайн имиджа на даден агент, вместо отговорната задача да се поверява изцяло на компанията му. Също така, личният професионален сайт дава възможност за появата като индивидуален резултат в търсачките след подходяща СЕО оптимизация. Не на последно място, какво би станало при сценарии, в който агента се разделя с компанията? Това би означавало загуба на профила в сайта на агенцията и изграждане на онлайн идентичност отначало.


4. Доктори и стоматолози

Най-често здравните специалисти разчитат на традиционните канали за придобиване на пациенти, без дори да подозират потенциала на онлайн пространството. Разбира се, референциите от вътрешноканалната мрежа в лекарската прослойка и най-старият начин за реклама (от уста на уста) винаги ще са голям фактор в придобиването на клиенти. Но един семпъл сайт с информация за дейността на даден лекар, биографията и квалификациите му, както и препоръки от пациенти, биха му дали предимство пред колегите му.


3. Счетоводители

Счетоводителите на родния ни пазар, подобно на лекарите, разчитат на утвърдена мрежа от клиенти, към която периодично добавят нови попълнения, най-често посредством препоръки. Отново, създаването на собствен сайт тип визитна картичка би бил преимущество за всеки професионалист в областта, който иска да се отличи и да има възможност да се бори за челните места в търсачките.


2. Автомеханици

В случай че имате собствен автосервиз или работите в тази ниша, изграждането на собствен сайт може да помогне по редица причини. Разбира се, на първо място отново отчитаме възможността за придобиване на нови клиенти чрез подходяща СЕО оптимизация. Също така, страницата в интернет предоставя възможност за предварително изграждане на доверие между механик и клиент чрез прозрачност. Иначе казано, публикуването на ценоразпис, снимки на сервиза и детайли за процеса на работа биха стопили скептицизма у всеки човек, привързан към моторното си превозно средство.


1. Автори на книги

Тази категория се отнася с най-пълна сила за авторите, предпочели варианта сами да публикуват книгите си. В такъв случай изграждането на сайт би бил ключов за промотирането на изданието, особено чрез допълнителна помощ под формата на рекламна кампания в социалните мрежи. Страницата също може да послужи като личен магазин за бъдещи публикации и изграждане на цялостен имидж на всеки автор.

~

Агенция Моливник предлага услуги в сферата на уеб дизайна и програмирането, графичния дизайн и социалния маркетинг. Също така, екипът ни предоставя надежден и бърз менажиран хостинг. За повече подробности, посетете следната страница или се свържете с нас.