Някога замисляли ли сте се защо рекламните агенции са обсебени от употребата на човешки лица в кампаниите си? Всичко от телевизионните сегменти до билбордите по улиците са наситени с хора, изразяващи ясно разпознаваеми емоции. Ако до този момент не сте се замисляли по въпроса, отговорът ще ви се стори елементарен.

Включването на човешки лица в рекламни материали е един от най-сигурните и лесни начини за скъсяване на дистанцията с потенциални клиенти. Чрез употребата на ликове може да изразите емоция, която да доведе до събуждане на емпатия. На свой ред, това води до най-ценните резултати – повишаване на ангажираността и изграждане на доверие между бизнеса и потребителя. А какъв по-сигурен начин да си осигуриш конверсия?

Физиологичното обяснение на процеса далеч не е сложно. Точно определена част от нашия мозък се е специализирала в разпознаването на лица. Клетките в така наречения Fusiform Gyrus се активират само и единствено когато видим човешки лик. Хората буквално изпитват нужда да разпознават образи, което поражда явления като парейдолия (илюзия, която ни провокира да намираме човешки лица в сенки, облаци, отражения и т.н.).

Именно затова екипът на Моливник съветва своите клиенти да използват ликове в промоционалните си материали. А когато става въпрос за изграждане на разпознаваем бранд, лице, което да го представлява, винаги е добра идея.

~

Агенция Моливник предлага услуги в сферата на социалния маркетинг и реклама. За повече подробности, посетете следната страница или се свържете с нас.